Przepis na : obiad
1,5 litra wywaru z mięsa 100 g ciecierzycy 1 pietruszka 1/2 selera 1/2 brokuła 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Ciecierzycę moczymy przez 12 godzin w wodzie Bazę do zupy podgrzewamy Pietruszkę i selera obieramy, myjemy i kroimy na kawałki Brokuła myjemy i dzielimy na różyczki Po 20 minutach, do podgrzanej bazy dodajemy warzywa i przyprawy Gotujemy przez kolejne 20 minut czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.