Przepis na : obiad
1,5 litra wywaru z mięsa 1 filiżanka kaszy niepalonej 1 marchewka 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 1 czerwona papryka 1 łyżeczka kminku mielonego Wywar z mięsa zagotowujemy Obieramy i myjemy selera, pietruszkę, marchewkę i cebulę Marchewkę i pietruszkę kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do wywaru Paprykę myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru Seler tarkujemy na dużych oczkach i prażymy na patelni razem z kminkiem, po czym dodajemy do wywaru Do wywaru dodajemy kaszę n... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.