Przepis na : obiad
1 litr wywaru z mięsa 1/4 średniej dyni (bez pestek) 1 cebula 0,2 litra groszku zielonego namoczonego w wodzie przez 10 godzin 1 łyżeczka curry pieprz do smaku sól do smaku Zagotowujemy wywar z mięsa Dodajemy zielony groszek, gotujemy ok. 20 minut Cebulę, obieramy, myjemy i kroimy w piórka Dynię obieramy, myjemy i kroimy na kawałki Po 20 minutach gotowania groszku, do bazy dodajemy cebulę i dynię Zagotowujemy. Zmniejszamy ogień na najmniejszy i gotujemy przez ok. 20 minut czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.