Przepis na : obiad
• 0,5 kg wątróbki z indyka • 10 łyżek pestek ze słonecznika • olej kokosowy • woda 1 l • 3 cebule • 3 liście laurowe • 5 szt pieprzu • 5 szt ziela angielskiego 1. Wątróbkę z indyka myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki (żeby się szybciej wysmażyły) 2. Pestki ze słonecznika mielimy 3. Wątróbkę obtaczamy w zmielonych pestkach i smażymy na patelni w oleju kokosowym 4. Po usmażeniu przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie 5. Cebulę myjemy i kroimy drobno. Dodajem... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.