Wątróbka w sosie własnym

Wątróbka w sosie własnym

Wątróbka w sosie własnym

Przepis na : obiad

• 0,5 kg wątróbki z indyka • 10 łyżek pestek ze słonecznika • olej kokosowy • woda 1 l • 3 cebule • 3 liście laurowe • 5 szt pieprzu • 5 szt ziela angielskiego 1. Wątróbkę z indyka myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki (żeby się szybciej wysmażyły) 2. Pestki ze słonecznika mielimy 3. Wątróbkę obtaczamy w zmielonych pestkach i smażymy na patelni w oleju kokosowym 4. Po usmażeniu przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie 5. Cebulę myjemy i kroimy drobno. Dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, indyk, kokosowe, słonecznik, diety, dieta, cebula, mielone, obiad, pomysł na obiad, sos do mielonego

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.