Sos musztardowy bez śmietany do białej ryby

Sos musztardowy bez śmietany do białej ryby

Sos musztardowy bez śmietany do białej ryby

• 1 jajko • 1/2 łyżeczki musztardy • szczypta soli • 5 łyżek oliwy z oliwek • 1,5 – 2 łyżki musztardy • 2 łyżki soku z cytryny • sól i pieprz do smaku 1. Jajko należy zmiksować 2. Dodajemy 1/2 łyżeczki musztardę i sól i nadal miksujemy (nie należy bać się ubijania tych składników jeśli sos ma być lekki i delikatny) 3. Dodajemy oliwę, łyżka po łyżce i nadal miksujemy 4. Dodajemy kolejne łyżki musztardy i miksujemy 5. Dodajemy sok z cytryny, łyżka po łyżce, i miksujemy 6. Przyprawiamy solą i pieprzem do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sok, jajko, ryba, diety, dieta, sosy, obiad, pomysł na obiad, sos do jajek, lekkie dania

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.