• 8 szt filetu z mintaja • 1 opakowanie suszonych pomidorów • 0,5 l gorącej wody • 2 łyżeczki papryki słodkiej • podawane z fasolką mrożoną gotowaną na parze • olej kokosowy do smażenia 1. Suszone pomidory moczymy w gorącej wodzie 2. Mintaja solimy, przyprawiamy i obsmażamy na patelni na oleju kokosowym 3. Do podsmażonych filetów dodajemy suszone pomidory, razem z wodą, w której się moczyły 4. Podgrzewamy, aż do zagotowania wody 5. Dodajemy 2 łyżeczki papryki słodkiej. Mieszamy. Zagotowujemy i dusimy na patelni ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.