Łosoś w żurawinie

Łosoś w żurawinie

Łosoś w żurawinie

  0,5 kg filetu z łososia 1/2 cytryny 1 łyżeczka bazylii olej kokosowy do smażenia sos do łososia: 3 łyżeczki mocno czubate konfitury z żurawiny 3 łyżeczki ksylitolu – pudru (płaskie) 1/2 cytryny Filet z łososia dzielimy na mniejsze kawałki, marynujemy w soku z cytryny i bazylii Filety podsmażamy na oleju kokosowym Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, cytryna, pieczenie, konfitura, kokosowe, żurawina, ryby, diety, dieta, sok, ryba, sosy, obiad, filet z łososia, smażony łosoś, pomysł na obiad, ryby smażone

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.