0,5 kg filetu z łososia 1/2 cytryny 1 łyżeczka bazylii olej kokosowy do smażenia sos do łososia: 3 łyżeczki mocno czubate konfitury z żurawiny 3 łyżeczki ksylitolu – pudru (płaskie) 1/2 cytryny Filet z łososia dzielimy na mniejsze kawałki, marynujemy w soku z cytryny i bazylii Filety podsmażamy na oleju kokosowym Filety układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy 30 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem Około 5 minut przed końcem pieczenia łososia, na patelni łączymy konfiturę z żurawiny... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.