Kwaśnica

Kwaśnica

Kwaśnica

Przepis na : obiad

2 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 2 szalotki 3 grube plastry szynki 10 cm kiełbasy 0,5 litra kapusty kiszonej sól i pieprz do smaku 5 szt. jałowca 4 listki laurowe 3 szt. ziela angielskiego 4 szt. pieprzu 1 litr wywaru z mięsa Wywar z mięsa zagotowujemy z listkami, jałowcem, zielem i pieprzem Do wywaru dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy przez 15 minut Cebulę i szalotki obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do wywaru Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru Kiełbasę i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapusta kiszona, szynka, mięso, kiełbasa, kapustą, pietruszka, cebula, diety, dieta, marchewka, zupa, obiad, pomysł na obiad, szynka gotowana, mięso na obiad

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.