Przepis na : obiad
2 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 2 szalotki 3 grube plastry szynki 10 cm kiełbasy 0,5 litra kapusty kiszonej sól i pieprz do smaku 5 szt. jałowca 4 listki laurowe 3 szt. ziela angielskiego 4 szt. pieprzu 1 litr wywaru z mięsa Wywar z mięsa zagotowujemy z listkami, jałowcem, zielem i pieprzem Do wywaru dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy przez 15 minut Cebulę i szalotki obieramy, myjemy, kroimy w piórka i dodajemy do wywaru Marchew i pietruszkę obieramy, myjemy, kroimy na kawałki i dodajemy do wywaru Kiełbasę i ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.