Kulinarne 50 twarzy Greya – przystawka, wersja 1 – Tatar z łososia

Kulinarne 50 twarzy Greya – przystawka, wersja 1 – Tatar z łososia

Kulinarne 50 twarzy Greya – przystawka, wersja 1 – Tatar z łososia

Przepis na : obiad

Cykl wpisów inspirowany książką autorstwa E.L.James • 1 ogórek • 200 g łososia wędzonego • sok z połowy cytryny • 1 szalotka • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól, pieprz, musztarda 1. Obieramy ogórka, myjemy go, przekrajamy na pół, wydrążamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Następnie zostawiamy na sitku, solimy i odstawiamy na 30 minut (będzie mnie wodnisty) 2. Kroimy wędzonego łososia w małą kostkę 3. Szalotkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę 4. W salaterce, łączymy oliwę z oliwek i echalotkę, a także sok z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Żyję by jeść

Autor

zyjezebyjesczyjezebyjesc

Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.

Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, ogórek, ogórki, śniadanie, śniadania, cytryna, sok, diety, łosoś wędzony, dieta, polewa, sosy, kolacja, ryby, obiad, pomysł na obiad, ryba, przystawki, przystawka z łososia , przystawka z łososiem, drugie danie, jak zrobić wodę z cytryna

Inne przepisy z Żyję by jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.