Przepis na : obiad
Cykl wpisów inspirowany książką autorstwa E.L.James • 1 ogórek • 200 g łososia wędzonego • sok z połowy cytryny • 1 szalotka • 2 łyżki oliwy z oliwek • sól, pieprz, musztarda 1. Obieramy ogórka, myjemy go, przekrajamy na pół, wydrążamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Następnie zostawiamy na sitku, solimy i odstawiamy na 30 minut (będzie mnie wodnisty) 2. Kroimy wędzonego łososia w małą kostkę 3. Szalotkę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę 4. W salaterce, łączymy oliwę z oliwek i echalotkę, a także sok z... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.