Przepis na : obiad
Cykl wpisów inspirowany książką autorstwa E.L.James • 2 filety/ steki z łososia • 2 cykorie • 1 grejpfrut gorzki • 1 łyżka miodu • 2-3 łyżki oleju kokosowego do smażenia • sól i pieprz do smaku 1. Zdejmujemy skórę z łososia (jeśli ją ma), przyprawiamy według uznania 2. Rozgrzewamy olej na patelni i rumienimy łososia z każdej strony 3. Układamy rybę w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni C, z termoobiegiem 4. Na pozostałym po smażeniu na patelni sosie, rumienimy liście ... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.