2 opakowania filetów z mintaja 1-2 łyżeczki papryki słodkiej 1-2 łyżeczki bazylii 250 g sosu pomidorowego (najlepiej domowego, ale gdy zapasy się skończą można taki kupić w sklepie ekologicznym) 50 g suszonych pomidorów 2 łyżeczki bazylii sól i pieprz do smaku Filety oprószamy papryką słodką oraz bazylią i gotujemy na parze Suszone pomidory kroimy na małe kawałki Sos pomidorowy podgrzewamy w rondelku, dodajemy pomidory i bazylię i podgrzewamy Dusimy na małym ogniu przez 8-10 minut, przyprawiaj... czytaj dalej...
Mój blog jest eklektyczny – trochę wegetariański, czasem wegański, często rybny albo mięsny. Po prostu życiowy.
Odstawiając cukier, pszenicę i mleko nagle odkryłam paletę smaków, których nie znałam do tej pory. To coś … niesamowitego. W tej chwili, już wiem co i jak jeść, bym czuła się dobrze i by mi smakowało. Wypracowałam też moją maksymę „Pamiętaj zdrowo nie znaczy katorżniczo, bo życie jest, między innymi po to, żeby jeść”.