Sałatki są wdzięcznym tematem kulinarnych podróży. W zasadzie nie istnieją ograniczenia w kompozycji wizualnej, o ile efekt końcowy zadowala kubki smakowe. Wiosenna sałatka powinna być kojarzona ze świeżymi warzywami, nowalijkami i charakteryzować się bukietem kolorów. Łatwo to osiągnąć, kiedy w pojawiają się majowe sałaty i świeże warzywa na lokalnych rynkach. To one sprawiły, że powstał przepis na sałatkę z grillowanym łososiem. Ponieważ jako pierwsze w polu wyrastają różnej maści rośliny zielone, to one po... czytaj dalej...
Kucharz, grill-master w restauracji Guacamole w Wilnie:) A na co dzień zwykły chłopak z pasją do podróżowania :) W wolnej chwili prowadzę bloga kulinarnego. yeschef.blog. Wierzę, że wiedza, którą zdobywam w trakcie pracy może się przydać nie tylko zawodowym kucharzom, ale także w trakcie gotowania w domu.