Meksykańskie ceviche – sałatka z owocami morza

Meksykańskie ceviche – sałatka z owocami morza

Meksykańskie ceviche – sałatka z owocami morza

Kuchnią meksykańską zainteresowałem się po zmianie pracy. Zauroczyły mnie nowe, ostrzejsze smaki i wszechobecne salsy… A gdzie miejsce na ceviche? Ceviche jest wspaniałym wykorzystaniem owoców morza – krewetek i surowego łososia. W połączeniu z dwoma salsami – mango i pomidorową stanowią świetną przystawkę lub sałatkę. Jak zrobić meksykańskie ceviche? Stosując się do kilku podstawowych zasad uda się Tobie wykonać potrawę bliską oryginałowi korzystaj ze świeżych produktów ceviche wykonuj kr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu yeschef.blog

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Paweł ZielińskiPaweł Zieliński

Kucharz, grill-master w restauracji Guacamole w Wilnie:) A na co dzień zwykły chłopak z pasją do podróżowania :) W wolnej chwili prowadzę bloga kulinarnego. yeschef.blog. Wierzę, że wiedza, którą zdobywam w trakcie pracy może się przydać nie tylko zawodowym kucharzom, ale także w trakcie gotowania w domu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, łosoś, owoce morza, mielone, sałatka, zupa pomidorowa, przystawki, kuchnia meksykańska, mięso, ryby, ryba, sałatka meksykańska, sałatki, łosoś wędzony, smaczna sałatka, sałatka z łososia, przystawka z łososiem, sałatka z pomidorem, sałatki do pracy, sałatka do pracy, mięso mielone

Inne przepisy z yeschef.blog