Strąki należą do rodziny roślin motylkowatych i obejmują rośliny takie jak groszek, fasolę, soczewicę, soję, ciecierzycę i orzeszki ziemne - dodatkowo są wykorzystywane jako żywność. Uprawa strąków rozpoczęła się tysiące lat temu, a ich rola jest bardzo ważna w diecie w wielu regionach świata. Trudno jest myśleć o kuchniach Azji, Indii, Ameryki Południowej i Bliskiego Wschodu nie uwzględniając soi, soczewicy, czarnej fasoli czy ciecierzycy. Strąki zajmują również bardzo ważne miejsce w diecie wegan. ... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Blog o tematyce wegańskiej.
Przepisy, porady, recenzje i miejsca.
Zapraszam