Gruszko, pozwól żyć

Gruszko, pozwól żyć

Gruszko, pozwól żyć

To była miłość od pierwszego wejrzenia: akapit w książce opisujący ucztę w umbryjskiej posiadłości. Kilka rodzajów pizzy wypiekanej w czterechsetletnim piecu a wśród nich ta jedyna. Pizza z gruszką i gorgonzolą.   A że miłość nie jedno ma imię, po pysznej pizzy przyszła kolej na gruszkową tartę z serem pleśniowym. Jesteśmy w samym środku sezonu na gruszki, różne wariacje na jej temat pojawiają się więc w mojej kuchni. Króluje gruszka i gorgonzola - związek prawie idealny. Aromatyczna słodycz przenika się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino i kuchnia

Autor

Anna MiodońskaAnna Miodońska

Plastyk z wykształcenia, od ponad 8 lat jestem kierownikiem artystycznym magazynu „Czas Wina”. Prócz magazynu projektuje
i przygotowuje do druku materiały reklamowe, książki
i katalogi.
Moją pasją jest fotografia i gotowanie. Uwielbiam zdrową
kuchnię, dobrą herbatę i wina.
Specjalstka od słodkich wypieków i deserów, ciągle poszukuje nowych smaków oraz najlepszych połączeń win z potrawami. Prywatnie
mama dwóch synów i „pani na ogrodzie”, w którym z powodzeniem uprawiam nie tylko rośliny ozdobne, ale również warzywa i owoce, by później przyrządzać je na tysiąc sposobów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, gruszka, deser, pizza przepis, pizza , desery, ciasto na pizze, przekąska, przekąski, grill, kruche ciasta, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, przystawki, sosy, ciasto, polewa, tarta na słodko, ciasto z gruszkami, deser z owocami, ser biały, pyszne ciasto, sos do pizzy, przekąski z ciasta na pizze, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z Wino i kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.