Zwarte, bogate i aromatyczne ciasto migdałowe z dodatkiem soczystych, słodkich gruszek to ponoć wymysł Włochów. Ma konsystencję lekko biszkoptową, choć dużo cięższą, pachnie marcepanem i kardamonem, a następnego dnia można umoczyć je w gorzkiej kawie i rozpłynąć się w fotelu. Ja swoje wyciągam z pieca kilka minut wcześniej, bo wolę wersję niedopieczoną, lekko gliniastą, przypominającą marcepanowe brownie (a raczej blondie!). Na pewno jest niezwykłe i na pewno pachnie jesienią. Polecam serwować lekko podgrz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...