Chrupiąca i puszysta focaccia, o wyraźnym smaku, pachnąca oliwą, aromatyczna, wspaniała! To zdecydowanie ulubiony przepis, testowany wielokrotnie, banalnie prosty do przygotowania, dający niesamowicie pyszny efekt. Ulubiona focaccia Przyznam szczerze, że focaccia nigdy nie należała do moich ulubionych wypieków. Do czasu, aż poznałam ten przepis! Wiadomo, że nie pogardziłabym żadnym domowym pieczywem. Ale dopiero ten przepis zupełnie zmienił moje postrzeganie tego włoskiego wypieku. Zawsze uważałam focaccię... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...