Przepis na : obiad
To ostatni z przepisów przywieziony z Izraela, którym jeszcze się z Wami nie podzieliłam. Problem w tym, że oryginalny przepis zakłada smażenie falafeli w głębokim tłuszczu, czego potwornie nie lubię, więc postanowiłam poeksperymentować i metodą prób i błędów zmienić przepis tak, aby falafele można było upiec! Są pyszne, nie rozpadają się i nie kruszą, z wierzchu chrupiące, w środku delikatne. Zdziwiłam się dodatkiem sezamu, który był zawarty w oryginalnym przepisie, ale muszę przyznać, że komponuje się ideal... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...