Palmiers to kruche, francuskie ciasteczka o karmelowym smaku, przełamane maślaną nutą. Są nie tylko przepyszne, delikatne i kruche, wyglądają pięknie, ale przygotujecie je bez żadnego wysiłku! Nie mam pojęcia czemu jeszcze nie pojawiły się na blogu i bardzo żałuję, że nie próbowałam piec ich wcześniej. Są tak ładne, że ciężko uwierzyć, że to domowy wypiek. Są po prostu wspaniałe, idealne do kawy, na imprezę i w razie wizyty niezapowiedzianych gości. A do wykonania potrzebne tylko 2 składniki i kilka minut prac... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...