Palmiers – łatwe ciasteczka francuskie (2 składniki)

Palmiers – łatwe ciasteczka francuskie (2 składniki)

Palmiers – łatwe ciasteczka francuskie (2 składniki)

Palmiers to kruche, francuskie ciasteczka o karmelowym smaku, przełamane maślaną nutą. Są nie tylko przepyszne, delikatne i kruche, wyglądają pięknie, ale przygotujecie je bez żadnego wysiłku! Nie mam pojęcia czemu jeszcze nie pojawiły się na blogu i bardzo żałuję, że nie próbowałam piec ich wcześniej. Są tak ładne, że ciężko uwierzyć, że to domowy wypiek. Są po prostu wspaniałe, idealne do kawy, na imprezę i w razie wizyty niezapowiedzianych gości. A do wykonania potrzebne tylko 2 składniki i kilka minut prac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilk Syty

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

9 najlepszych sałatek na imprezę!

Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Wilk SytyWilk Syty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, ciasto francuskie, ciasto francuskie, placki, ciastka , chleb, impreza, kruche ciasteczka, wegańskie, ciasteczka na święta, jajka na święta, bez pieczenia, ciastka z ciasta francuskiego, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto

Inne przepisy z Wilk Syty

Brak przepisów do wyświetlenia.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.