Pleśniak z rabarbarem to jedno z moich ulubionych ciast. Nie ma nic lepszego niż chrupiące, kruche warstwy, delikatna pianka i kwaśny, wyraźny smak rabarbaru, na który czeka się cały rok. Pamiętam przygotowanie tego ciasta w wykonaniu mojej Babci – zagniatanie ciasta, porcjowanie, wkładanie do zamrażalnika, tarcie na tarce o grubych oczkach… Ta tradycyjna wersja jest oczywiście niebiańsko pyszna, ale mam dla Was dzisiaj najprostszą, leniwą i równie smakowitą opcję, która wcale nie wymaga wysiłku... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...