Kruchy schab w sosie własnym (6 składników)

Kruchy schab w sosie własnym (6 składników)

Kruchy schab w sosie własnym (6 składników)

Przepis na : obiad

Schab w sosie własnym to najbardziej klasyczny (zaraz po nieśmiertelnym schabowym) sposób na przyrządzenie tego typu mięsa. Jeśli opanujemy sos własny do perfekcji, na jego bazie możemy tworzyć nieskończone kombinacje – wymieniać przyprawy, dodawać warzywa, bawić się smakami. Gotowy schab jest delikatny i kruchy, rozpada się pod naciskiem widelca. Skąpany w gęstym, aromatycznym sosie idealnie nada się na sycący obiad. :) Przygotowanie jest naprawdę banalnie proste, trzeba jedynie pamiętać o kilku kwestiach, ab... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wilk Syty

Autor

Wilk SytyWilk Syty

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, mięso, schab, kluski, suszone pomidory, gulasz, makaron, placki, kopytka, makarony, ogórki, schab gotowany, obiad, kluski lane, rosół, ogórki kiszone, ziemniaki, kapustą, placki ziemniaczane, schabowe, kasza jaglana, kapusta kiszona, dania mięsne, dania z makaronem, szybki obiad, obiad na szybko, placki z gotowanych ziemniaków

Inne przepisy z Wilk Syty