Delikatny, rozpływający się w ustach karmelowy chlebek bananowy to rewelacyjne ciasto, do którego można wykorzystać bardzo dojrzałe banany. Długo zachowuje świeżość, jest bardzo wilgotny, miękki, a karmelizowany cukier nadaje mu głębokiego, wspaniałego smaku. Karmelowy chlebek bananowy Chlebki bananowe z różnych przepisów piekę od lat, ale żaden nie przekonał mnie na tyle, aby pojawić się na blogu. Zwykle były zbyt ciężkie, gliniaste, szybko przesychały i po prostu nie odpowiadały mi w smaku. Aż do czasu. Ten... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...