Problemy z trawieniem strąków? - praktyczne porady jak sobie z tym radzić

Problemy z trawieniem strąków? - praktyczne porady jak sobie z tym radzić

Problemy z trawieniem strąków? - praktyczne porady jak sobie z tym radzić

Strąki należą do rodziny roślin motylkowatych i obejmują  rośliny takie jak groszek, fasolę, soczewicę, soję, ciecierzycę i orzeszki ziemne - dodatkowo są wykorzystywane jako żywność. Uprawa strąków rozpoczęła się tysiące lat temu, a ich rola jest bardzo ważna w diecie w wielu regionach świata. Trudno jest myśleć o kuchniach Azji, Indii, Ameryki Południowej i Bliskiego Wschodu nie uwzględniając soi, soczewicy, czarnej fasoli czy ciecierzycy. Strąki zajmują również bardzo ważne miejsce w diecie wegan. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Veganchives

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.