Przepis na : kolacja
Składniki: 2 porcje około 300 g świeżej brukselki garść orzechów włoskich 4 ząbki czosnku 2 łyżki suszonej mięty 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziarnistego czerwonego pieprzu szczypta soli dressing: 1 łyżka tahini sok z połowy cytryny 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki ciepłej wody Przygotowanie: 1. Brukselki dokładnie umyć, obrać z pierwszych listów i odciąć ogonki. 2. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. 3. Następnie tak przygotowane brukselki ułożyć w formie, rozrzucić czosnek... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Blog o tematyce wegańskiej.
Przepisy, porady, recenzje i miejsca.
Zapraszam