Pieczona brukselka z orzechami i miętą z dressingiem tahini

Pieczona brukselka z orzechami i miętą z dressingiem tahini

Pieczona brukselka z orzechami i miętą z dressingiem tahini

Przepis na : kolacja

Składniki: 2 porcje około 300 g świeżej brukselki garść orzechów włoskich 4 ząbki czosnku 2 łyżki suszonej mięty 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ziarnistego czerwonego pieprzu szczypta soli dressing: 1 łyżka tahini sok z połowy cytryny 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki ciepłej wody Przygotowanie: 1. Brukselki dokładnie umyć, obrać z pierwszych listów i odciąć ogonki. 2. Czosnek obrać i pokroić na cienkie plasterki. 3. Następnie tak przygotowane brukselki ułożyć w formie, rozrzucić czosnek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Veganchives

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.