Smaczne ogórki na zimę jako przystawka czy dodatek do dania głównego lub na kanapkę.

Smaczne ogórki na zimę jako przystawka czy dodatek do dania głównego lub na kanapkę.

Smaczne ogórki na zimę jako przystawka czy dodatek do dania głównego lub na kanapkę.

Ogórki curry z musztardą Składniki: (Na 4 słoiki 0,5l.) 3 kg ogórków gruntowych 3-4 ząbki czosnku Po 3-4 ziarenka ziela angielskiego na każdy słoik 1 łyżka soli 1 opakowanie curry  ​ Zalewa: 3 szklanki wody 1/2 szklanki octu 4 łyżki musztardy sarepskiej Przygotowanie: Ogórki pokroić w paski ( ok. 1 cm) zasypać solą , wymieszać , odstawić na 2-3h. Po tym czasie odlać wytworzoną wodę z ogórków , zasypać je curry , odstawić na olejne 6h a najlepiej na noc. Gotowe og&oac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.