Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi.

Przepis na : kolacja

Chrupiące pieczarki Składniki: 0,5kg. dużych pieczarek Ciasto: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1 szklanka maki pszennej 200g. tartego sera żółtego Po jednej łyżeczce: soli , pieprzy , chili , słodkiej papryki mąka pszenna do obtoczenia olej do głębokiego smażenia Przygotowanie: Pieczarki obrać , umyć , osuszyć na ręczniku papierowym. Każdą pieczarkę przekroić na pół. Składniki na cisto połączyć razem za pomocą miksera lub trzepaczki do jajek.( Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie , dodać mąki , ma mieć konsystencję ciasta ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Autor

Martyna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przekąska, impreza, przekąski, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, pieczarki, ciasto, przekąski na ciepło, pieczarki przekąska, tarta, pieczarki w cieście, ciasto naleśnikowe, papryka, mak, ser żółty, przystawki, obiad, wegetarianskiego, kolacja, pieczarki do obiadu, ciasto z makiem, tarta na słodko, smażony ser, ciasto na zimno

Inne przepisy z Szczyptachili