Idealna sałatka do drugiego dania na zimno lub ciepło przygotowana z zasmażką z masła i mąki lub bułki tartej.

Idealna sałatka do drugiego dania na zimno lub ciepło przygotowana z zasmażką z masła i mąki lub bułki tartej.

Idealna sałatka do drugiego dania na zimno lub ciepło przygotowana z zasmażką z masła i mąki lub bułki tartej.

Fasolka szparagowa z marchewką ( składniki na 6 słoików 0,5l.) Składniki: 3 kg. fasolki szparagowej 1 kg. marchewki Zalewa: 4 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 4 łyżki soli Przygotowanie: Marchew obrać , umyć , ugotować na pół miękko , odstawić do ostudzenia, pokroić w średniej wielkości ostkę Fasolkę umyć odciąć końce ,pokroić na 3-4 części, ugotować także na pół miękko, odcedzić , odstawić do ostudzenia. Warzywa wymieszać dokładnie razem. Sałatkę nakładać do dokładnie umytych/wyparzonych sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.