Focaccia caprese ze szparagami

Focaccia caprese ze szparagami

Focaccia caprese ze szparagami

Przepis na : obiad

Pszenny, drożdżowy placek z dodatkiem delikatnych zielonych szparagów, sera mozzarelli i soczystych pomidorów. Doprawiony mnóstwem ziół, smakuje wyśmienicie. Możemy go podać na ciepło maczając w oliwie z oliwek lub jako dodatek do mięs czy ryb. Focaccię możemy potraktować także jako pieczywo i przygotować pyszne, domowe kanapki, wypełnione dowolnymi dodatkami.   Składniki: 20g. świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 100 ml ciepłego mleka 500g. mąki pszennej + 3-4 łyżki do przygotowania zaczyn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szczyptachili

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.