Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi

Piernik przekładany powidłami śliwkowymi. Piernik z dodatkiem kwaskowych powideł wymieszanych z żelatyną. Całośc polana polewą czekoladową z dodatkiem suszonych śliwek moczonych dzień wcześniej w rumie. Polewa robi tu całą robotę. Ilość porcji / Servings – 12 Czas przygotowania / Prep. time: 30 mins Czas gotowania / Cook time: 1 hr Czas całkowity / Total time: 1 hr 30 mins Drukuj / Print Składniki / Ingredients: 2 garści śliwek suszonych dzien wcześniej namoczonych w rumie Piernik przekładany 1 i ¾ szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Spice things up

Warto przeczytać

Kiedy upiec pierniczki? Najlepszy czas na pieczenie.

Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.

Czytaj dalej...

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.