W tym roku na świątecznym stole pojawił się pasztet z dziczyzną i od razu stał się hitem. Pomijając już, że jest pyszny, doskonale się rozsmarowuje. Z podanych składników uzyskacie 3 keksówki pasztetu. Ja mam taki zwyczaj, że co roku obdzielam rodzinę i przyjaciółkę pasztetem, więc zawsze robię ciut więcej ;-) 1 kg łopatki 500 g szynki z dzika 300 g podgardla wieprzowego 500 g wątróbki drobiowej 100 g żurawiny 3 duże marchewki 2 cebule 5 jajek 2 czerstwe bułki 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego só... czytaj dalej...
Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)
W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...
Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.
Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!
Basia (PaniMISIOWA)