Mój debiut jeśli chodzi o pieczenie chleba - poza chlebem z automatu ;-) Bez problemu się go robi, pięknie wyrasta i ma moją ulubioną chrupiącą skórkę (czego nie mają chleby z automatu). Sprawdźcie koniecznie ten przepis! 400 g mąki + około 50 g do wyrobienia ciasta 12 dag drożdży świeżych lub 3 g drożdży suchych instant (ja użyłam suchych) 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżka oleju 1 łyżka soli 1 łyżeczka cukru Wszystkie składniki ciasta mieszamy ze sobą w misce i nakrywamy folią spożywczą. Jeśli używamy Drożdż... czytaj dalej...
Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)
W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...
Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.
Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!
Basia (PaniMISIOWA)