Na moim stole wielkanocnym nie może zabraknąć jajek faszerowanych. Ten przepis podpatrzyłam u Magdy Gessler i bardzo mi się spodobał! Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu, bo pięknie się prezentuje i cudnie smakuje! 3 jajka 1 garść suszonych podgrzybków i borowików 1 mała cebulka 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 30% 1-2 łyżki posiekanego cienkiego szczypiorku sól pieprz bułka tarta olej rzepakowy Grzyby moczymy przez noc. Następnie drobno kroimy i podsmażamy na maśle z posiekaną cebulką. Jajka gotujemy na ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)
W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...
Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.
Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!
Basia (PaniMISIOWA)