To takie banalne w przygotowaniu, a zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem! Polecam na imprezy jako przekąski i zawsze, kiedy chcecie sobie trochę dogodzić :-) 1 gruszka 8 plastrów szynki parmeńskiej 8 podłużnych kawałków sera pleśniowego rukola Gruszkę kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazdo nasienne, a następnie każdą ćwiartkę kroimy jeszcze raz wzdłuż na pół. Przy każdym kawałku gruszki układamy ser i zawijamy w plaster szynki parmeńskiej. Gotowe przekąski układamy na rukoli. czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)
W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...
Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.
Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!
Basia (PaniMISIOWA)