Francuskie koperty z łosiem i szpinakiem

Francuskie koperty z łosiem i szpinakiem

Francuskie koperty z łosiem i szpinakiem

Bardzo fajna propozycja na podanie łososia! Pysznie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Doskonale sprawdzi się na Waszych świątecznych i noworocznych stołach :-) 2 kawałki łososia mąka do oprószenia 100 g mrożonego szpinaku 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz do smaku 20-30 g startego żółtego sera 1 arkusz ciasta francuskiego 1 małe jajko sos arabski łagodny Fanex - do podania Z łososia odcinamy skórę, solimy i oprószamy mąką. Smażymy na patelni chwilę z obu stron (do zezłocenia). ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Śniadanie u Basi

Autor

Barbara NBarbara N

Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)

W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...

Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.

Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!

Basia (PaniMISIOWA)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadanie, śniadania, łosoś, francuskie, ciasto, ciasto francuskie, szybkie śniadanie, świąteczne, świąteczne przepisy, szpinak, jajko, ciasto francuskie, ser żółty, mąka, słodkie, czosnek, ser, do pracy, ryba, ryby, sosy, zdrowe przepisy, zdrowe, sos do jajek, pieczenie, ryba w ciescie, ciasto na niedziele, sos czosnkowy, lekkie ciasto, smażony łosoś

Inne przepisy z Śniadanie u Basi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.