Camembert z borówką pieczony w cieście francuskim

Camembert z borówką pieczony w cieście francuskim

Camembert z borówką pieczony w cieście francuskim

Pieczony camembert to świetna propozycja jeśli chcecie zrobić sobie coś ekstra i trochę rozpieścić kubki smakowe, jednocześnie nie spędzając zbyt długiego czasu w kuchni. Polecam serdecznie - na wieczór z lampką wina ;-) 1 ser camembert 1/2 arkusza ciasta francuskiego 2 czubate łyżeczki borówki premium Stovit 1 rozkłócone jajko Ciasto francuskie dzielimy na paski i zaplatamy „jak koszyczek” (jak na zdjęciu poniżej). Na środku układamy ser camembert i nakładamy borówkę. Następnie co drugi pasek łączymy ze sob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Śniadanie u Basi

Autor

Barbara NBarbara N

Lubię zjeść smaczne śniadanie ;-)

W internecie publikuję przepisy od około 2005 roku. Pamiętam, że pierwszy przepis umieściłam na stronie producenta produktów orientalnych i wygrałam wok. Byłam zdziwiona, że "tak łatwo" można zdobyć nagrodę w internecie. Potem był następny i następny konkurs, aż się wciągnęłam bez reszty w gotowanie i fotografowanie potraw. Bloga nigdy nie chciałam zakładać, bo nie czułam, że taki blog o wszystkim to jest to...

Ale w końcu (na tydzień przed powrotem do pracy z urlopu macierzyńskiego!) odkryłam, że to właśnie śniadania lubię robić najbardziej :-) Ponieważ nie mam zbyt dużo czasu na gotowanie (praca i 2 małych urwisów), lubię przepisy szybkie i smaczne, bez zbędnych udziwnień.

Życzę Wam wielu inspiracji i smacznego!

Basia (PaniMISIOWA)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, camembert, szybkie śniadanie, francuskie, śniadanie dla dzieci, ciasto francuskie, świąteczne, świąteczne przepisy, ciasto, do pracy, ciasto francuskie, ciasto na niedziele, szybkie ciasto, drugie danie

Inne przepisy z Śniadanie u Basi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.