Pasta z czerwonej soczewicy i bakłażana (farsz do pierogów, naleśników i krokietów, pasta do chleba)

Pasta z czerwonej soczewicy i bakłażana (farsz do pierogów, naleśników i krokietów, pasta do chleba)

Pasta z czerwonej soczewicy i bakłażana (farsz do pierogów, naleśników i krokietów, pasta do chleba)

Tej pasty używam jako smarowidła na kanapki, ale służy mi też jako pyszny farsz do pierogów. Spróbujcie, nie zawiedziecie się. Na zdjęciach są widoczne ziarenka zielonej soczewicy, ponieważ czerwoną zużyłam :) Składniki : 200 g. czerwonej soczewicy 3 małe bakłażany 1 duży ząbek czosnku kilka łyżek oleju do smażenia 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki ok. 0,5 płaskiej łyżeczki curry sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Soczewicę gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu (bez soli), może się rozgotować. Do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sio-smutki