Risotto z groszkiem i wątróbką

Risotto z  groszkiem i wątróbką

Risotto z groszkiem i wątróbką

Risotto z groszkiem i wątróbką To bardzo proste do wykonania danie i bardzo smaczne – delikatne risotto z groszkiem i smażone na maśle wątróbki drobiowe. Jeśli nie ma sezonu na świeży groszek, lub nie macie do niego dostępu, możecie użyć groszku konserwowego lub mrożonego. składniki: szklanka ryżu arborio 0,5 kg wątróbek drobiowych (ja użyłam indyczej) 2 cebule szklanka zielonego groszku 200 ml białego, wytrawnego wina 2 szklanki bulionu warzywnego pół kostki masła sól, pieprz, wykonanie: Na patelni roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sezonowy Garnek

Autor

sezonowy garneksezonowy garnek

Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.

W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)

„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”

Epikur

Magdalena Nowicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, risotto, wątróbka drobiowa, drobiowe, ryż smażony, dania na gorąco

Inne przepisy z Sezonowy Garnek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.