Królik w boczku i śmietanie

Królik w boczku i śmietanie

Królik w boczku i śmietanie

Królik coraz częściej pojawia się w naszych sklepach – super delikatne mięsko do pieczenia i rewelacyjny na zupę kwasek ( niebawem na blogu). Pamiętajmy jednak , że królik mimo swej delikatności bywa suchy, dlatego starajmy się zachować soczystość mięsa – oto jeden ze sposobów. Przepis pochodzi z książki kulinarnej z wieku XIX. składniki: tuszka królika ( cała lub porcjowana) 20 dkg boczku wędzonego lub parzonego w plastrach 200 ml kwaśnej śmietany 1 jajko 50 gram masła pieprz,sól, tymianek,roz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sezonowy Garnek

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Autor

sezonowy garneksezonowy garnek

Witajcie. Nazywam się Magdalena Nowicka i chciałabym zabrać Was w świat mojej kuchni. Gotowanie jest moją pasją – a od niedawna również pracą zawodową. Odkrycie we mnie zdolności kulinarnych zawdzięczam mojej szefowej – Pani Joasi, która otworzyła mi okno na światową kuchnię i zainspirowała do działania . Teraz z ogromną przyjemnością odkrywam nowe smaki i dzielę się nimi z domownikami i przyjaciółmi, a teraz również z Wami.

W Sezonowym Garnku znajdziecie przepisy zarówno najprostsze – jak i te bardzo pracochłonne. Bawcie się ze mną gotowaniem i pokochajcie swoją kuchnię na nowo. Czekam na Wasze opinie , przepisy i porady :)

„Przyjemność brzucha jest podstawą i korzeniem wszelkiego dobra.”

Epikur

Magdalena Nowicka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, sosy, mięso, boczek, jajko, polewa, zupa, mięsa pieczone, ser, bez pieczenia, pieczony boczek, boczek w sosie, dania bez mięsa

Inne przepisy z Sezonowy Garnek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.