Przepis na : obiad
Groszek i kukurydza w nowej odsłonie, bo w postaci pysznych placuszków, które świetnie się sprawdzą jako dodatek do obiadu. Kukurydziane placki z sosem 2 porcje (1 ma ok. 275 kcal) czas przygotowania: ok. 15 minut (+ok. 10 minut smażenia) koszt: ok. 3.80 zł za porcję Składniki: 170 g kukurydzy z puszki 35 g groszku z puszki 20 ml mleka roślinnego 15 g mąki pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 10 g mąki z ciecierzycy lub więcej pszennej 1 starty ząbek czosnku łyżka oliwy sok z 1/4 cytryny sól i pieprz do smaku ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...