Kukurydza w sosie beszamelowym

Kukurydza w sosie beszamelowym

Przepis na : obiad

Co prawda sezon na kukurydzę jeszcze przed nami, ale właśnie znalazłam swój stary przepis i ech, tęsknię za tym smakiem Kukurydza w sosie beszamelowym 3 porcje (1 ma 490 kcal) czas przygotowania: ok. 10 minut (+10 minut gotowania) koszt: ok. 3.50 zł Składniki: 3 kolby kukurydzy 2 łyżki cukru 1 szklanka mleka roślinnego 55 g migdałów bez skórki (namoczonych przez noc) 3 łyżki płatków drożdżowych (opcjonalnie) 20 g oliwy 20 g mąki pszennej 15 g pasty miso pęczek natki pietruszki 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej ...

Czytaj dalej na blogu rabarbarowo

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.