Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Sałatka z bobem i fasolką szparagową

Lekka, dietetyczna, jednocześnie dość nietypowa sałatka z wykorzystaniem sezonowych warzyw. Sałatka z bobem w roli głównej to doskonała propozycja na obiad lub kolację w upalne dni. Smakoszy bobu zachęcam do przetestowania tego przepisu. Składniki: 20 dag fasolki szparagowej 40 dag bobu 1 puszka czerwonej fasolki 4 jajka 2 pomidory 1 papryka czerwona 1/2 papryczki chili 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny pieprz, sól do smaku *opcjonalnie: 2 – 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieczone.pl - Gotowanie, przepisy, inspiracje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...