Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao
Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao
Tydzień kuchni meksykańskiej uważam za otwarty! Z okazji ugotowania całej paczki (czytaj całego garnka) czerwonej fasoli postanowiłam przygotować parę dań z czerwoną fasolą. Czerwona fasola, dzisiejsza główna bohaterka, to roślina strączkowa, pochodząca z Ameryki Południowej, o wysokiej zawartości błonnika (około 25 g w 100 g fasoli) oraz białka. Bogata jest również w fosfor, wapń i potas, zawiera też witaminy z grupy B (witaminy są niestety tracone podczas obróbki termicznej). Przez lata nie doceniałam czerwo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka
Autor
Pełna Lodówka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasola, czerwona fasola, fasola czerwona, pasta, pasty, kuchnia meksykańska, przekąska, kanapka, dipy, kanapki, pączki, przekąski, słone przekąski, sałatka, chilli, impreza, sałatki, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, chleb, pasta na chleb, sałatka meksykańska, pyszna sałatka, smaczna sałatka, smaczna sałatka
Inne przepisy z Pełna Lodówka
Dodaj komentarz