Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao

Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao

Pikantna pasta z czerwonej fasoli z kakao

Tydzień kuchni meksykańskiej uważam za otwarty! Z okazji ugotowania całej paczki (czytaj całego garnka) czerwonej fasoli postanowiłam przygotować parę dań z czerwoną fasolą. Czerwona fasola, dzisiejsza główna bohaterka, to roślina strączkowa, pochodząca z Ameryki Południowej, o wysokiej zawartości błonnika (około 25 g w 100 g fasoli) oraz białka. Bogata jest również w fosfor, wapń i potas, zawiera też witaminy z grupy B (witaminy są niestety tracone podczas obróbki termicznej). Przez lata nie doceniałam czerwo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Autor

Pełna LodówkaPełna Lodówka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, czerwona fasola, fasola czerwona, pasta, pasty, kuchnia meksykańska, przekąska, kanapka, dipy, kanapki, pączki, przekąski, słone przekąski, sałatka, chilli, impreza, sałatki, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, chleb, pasta na chleb, sałatka meksykańska, pyszna sałatka, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Pełna Lodówka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.