Jak jeść kasztany: pieczenie

Jak jeść kasztany: pieczenie

Jak jeść kasztany: pieczenie

Na zachodzie kasztany kojarzą się ze świętami. U nas od kilku lat nieśmiało pojawiają się na stołach w różnej postaci. Coraz łatwiej je kupić, a ich cena nie jest zbyt wygórowana. Pozostaje tylko jedno pytanie:  Jak przygotować jadalne kasztany?  Wybór kasztanów w sklepie Od tego powinniśmy zacząć. W sklepie wybieramy kasztany lśniące, bez dziurek i "pełne" tzn. nie mogą grzechotać w środku, bo to będzie oznaczało,że są wyschnięte i nieprzydatne w kuchni. Na początek proponuję kupić ok. 250-300 g.,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pełna Lodówka

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.