Na zachodzie kasztany kojarzą się ze świętami. U nas od kilku lat nieśmiało pojawiają się na stołach w różnej postaci. Coraz łatwiej je kupić, a ich cena nie jest zbyt wygórowana. Pozostaje tylko jedno pytanie: Jak przygotować jadalne kasztany? Wybór kasztanów w sklepie Od tego powinniśmy zacząć. W sklepie wybieramy kasztany lśniące, bez dziurek i "pełne" tzn. nie mogą grzechotać w środku, bo to będzie oznaczało,że są wyschnięte i nieprzydatne w kuchni. Na początek proponuję kupić ok. 250-300 g.,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...