Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.

Papryka faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami.

Przepis na : obiad

Obiad robiony w pośpiechu, za późno zaczęłam, a mimo to zdążyłam ;) Takie papryki wyszły doskonałe. Dla mnie była wersja bez mięsa, jeżeli ktoś nie przepada. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Paulina Kwiatkowska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Paweł B., 21 września 2013 21:05:33

Aż zgłodniałem. :D

Recenzje Kiti, 21 września 2013 21:06:05

Nigdy nie jadłam takiej papryki, a z pewnością smaczna:)

Paulina Kwiatkowska, 21 września 2013 21:07:07

Nie dziwię się;)

Paulina Kwiatkowska, 21 września 2013 21:07:18

Bardzo dobra wyszła:)

Książkowe zauroczenie, 21 września 2013 21:21:31

uwielbiam faszerowaną paprykę:)

Joanna, 21 września 2013 21:22:33

Ja najbardziej lubię faszerowaną kuskusem i jakimiś dobrymi warzywami, z mięsem dla mnie jest za ciężka. I troszkę zbyt gołąbkowa ;)

Agnieszka D., 21 września 2013 21:27:13

Od dawna mam ochotę na takie papryczki :)

Weronika Domogród, 21 września 2013 21:30:24

Pyszne danie - namówiłaś mnie...

Ann RK, 21 września 2013 21:31:12

Wygląda całkiem smacznie. Może kiedyś spróbuję. :)

Kruszynka, 21 września 2013 22:17:26

Wiesz, co dobre ;)

Kruszynka, 21 września 2013 22:18:27

Ja robiłam wersję ryżowo-pieczarkową dla siebie, ale tą Twoją też wypróbuję ;)

Kruszynka, 21 września 2013 22:19:13

Nie ma co zwlekać ;)

Kruszynka, 21 września 2013 22:19:33

To się cieszę ;)

Kruszynka, 21 września 2013 22:19:42

Wszystko możliwe ;)

kinga b., 21 września 2013 22:19:57

uwielbiam taką paprykę :)

Kruszynka, 21 września 2013 22:23:37

Nie dziwię się ;)

Maja B., 21 września 2013 22:55:25

Raczej nie dla mnie, tej, co nienawidzi papryki ;)

agnieszka, 21 września 2013 23:05:44

Oo, właśnie o tym od paru tygodni mówię, że zjadłabym tę paprykę. Myślisz, że mogłabym je po prostu położyć na blasze? boję się żaroodpornego naczynia. niby odporne, ale i tak strach, że wybuchnie ;) I pokrywa zawsze lata mi po blacie jak ją zdejmuję ;)

Kruszynka, 21 września 2013 23:11:49

Zrób faszerowane pomidory ;)

Kruszynka, 21 września 2013 23:12:27

No jasne, nic nie powinno się dziać ;)

Maja B., 21 września 2013 23:20:40

Pomidorów też nie lubię ;p Ale strzelaj dalej, może ci się uda :)

Anulla, 21 września 2013 23:28:19

uwielbiam faszerowane warzywa, a papryki w tym roku jeszcze nie robiłam. Zawsze jakoś więcej pomysłów niż czasu na realizację:P

kasandra_85, 22 września 2013 11:15:00

Uwielbiam faszerowane warzywa. Twój przepis wygląda przepysznie:))

Kruszynka, 22 września 2013 12:21:06

To zrób kukurydzę z piekarnika ;)

Kruszynka, 22 września 2013 12:21:23

Mam dokładnie tak samo ;)

Kruszynka, 22 września 2013 12:21:31

Dziękuję ;)

Rossnett, 22 września 2013 13:59:39

wyglada pysznie!

Kruszynka, 22 września 2013 14:10:45

Smakuje jeszcze lepiej:)

Marzena, 22 września 2013 19:11:17

Tez mieliśmy niedawno;-) Uwielbiam:-)

Urszula - Proste potrawy, 22 września 2013 19:45:27

Wpadłabym do Ciebie choć na jedną taką papryczkę:)

Kruszynka, 22 września 2013 19:54:11

Wiecie, co dobre ;)

Kruszynka, 22 września 2013 19:54:19

Zapraszam kolejnym razem ;)

92ana, 22 września 2013 22:04:46

Ładnie wyglądają, smakowicie. :)

Kruszynka, 22 września 2013 22:54:55

Dzięki ;)

yllla, 22 września 2013 23:16:01

Ok pytanie: wierzchy papryk oddzielnie oddzielnie pieczesz?Ciekawe, czy mój piekarnik da radę :) bo mam ochotę

Kruszynka, 23 września 2013 10:39:10

Na samym końcu, jak się ser delikatnie już rozpuści.

Najlepszy Wpis, 24 września 2013 00:06:15

Wspaniały wpis! Może weźmiesz udział w pewnym Konkursie? :)Szczegóły: http://najlepszy-wpis.blogspot.com/Pozdrawiam.

Christopher Konkel, 24 września 2013 02:06:44

W prostocie siła.Podobne miałem dzisiaj na obiad.Pozdrawiam Christopher

Kruszynka, 24 września 2013 10:36:36

Zaraz spojrzę ;)

Kruszynka, 24 września 2013 10:36:50

Cieszę się ;)

Marta Kowalik, 24 września 2013 11:02:53

Pyszności :)

Kruszynka, 24 września 2013 11:04:16

O tak ;)

Anula, 24 września 2013 11:45:39

Pyszna jest taka papryczka i okazuje się ze bez misa też można:)

Kruszynka, 24 września 2013 13:15:09

U mnie to się dzieją rzeczy pozornie niemożliwe nawet ;)

Mała rzecz a cieszy, 25 września 2013 10:21:01

O własnie teraz czas papryki - podsunęłaś mi pomysł na obiad :)

Kruszynka, 25 września 2013 11:09:12

Cieszę się ;)

Poezja Smaku, 25 września 2013 16:46:09

Uwielbiam tak przygotowaną paprykę :)

Kruszynka, 25 września 2013 19:08:00

To się cieszę ;)

Blogowy Świat, 25 września 2013 21:50:20

Już kilka razy się przymierzałam do zrobienia tego dania i jakoś nie mogłam się zebrać. Chyba czas porzucić to lenistwo... ;)

Kruszynka, 26 września 2013 10:19:25

Chyba tak, ja też się zbierałam rok, aż w końcu się udało ;)