Dżem z czarnej porzeczki.

Dżem z czarnej porzeczki.

Dżem z czarnej porzeczki.

Bardzo lubię domowe dżemy, a ten z czarnej porzeczki jest zaraz po dżemie wiśniowym. Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Paulina Kwiatkowska

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Bacha85, 1 sierpnia 2013 21:03:52

Z dzieciństwa mam uraz do czarnych porzeczek. Ale jak już jakieś mi się trafią, to robię z nich nalewkę :)

Paulina Kwiatkowska, 1 sierpnia 2013 21:17:29

Nalewka też może będzie;)

li_lia, 1 sierpnia 2013 21:44:55

Zawsze mnie intrygowało, jak długo można przechowywać domowe przetwory. Może napiszesz taka ściągawkę?

Paulina Kwiatkowska, 1 sierpnia 2013 21:50:34

Postaram się:)

Ann RK, 1 sierpnia 2013 22:01:45

Mmmm... I do tego jeszcze ciepła bagietka... :)

Paulina Kwiatkowska, 1 sierpnia 2013 22:04:37

mmm, marzenie:)

Kate, 2 sierpnia 2013 00:23:52

Wygląda pysznie. Szkoda że nie mam czasu na robienie przetworów. Ale czekam aż wrzucisz coś z aronią bo u mojej mamy na działce rośnie ogromny krzak :)

Anulla, 2 sierpnia 2013 00:27:46

kocham porzeczki:D taki dżem do mnie przemawia, oj bardzo:)Ps. gotowanie za głosowanie już trwa:)

Paulina Kwiatkowska, 2 sierpnia 2013 09:58:05

Proszę Cię bardzo :)Nalewka http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/08/nalewka-z-aronii.htmlKompot http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/08/kompot-z-aronii.html

Paulina Kwiatkowska, 2 sierpnia 2013 09:58:20

Zaraz zagłosuję ;)

Antenka, 2 sierpnia 2013 11:38:30

domowy najlepszy;) szkoda, że ze mnie taki leń;)

Paulina Kwiatkowska, 2 sierpnia 2013 12:04:58

Eh, co poradzić:)