Ciasto z pomarańczami i orzechami.

Ciasto z pomarańczami i orzechami.

Ciasto z pomarańczami i orzechami.

O tym cieście marzyłam już od Bożego Narodzenia, ale jakoś się nie składało. Przepis pochodzi z książki Boże Narodzenie, wydanej przez Fakt radzi. Tak miękkiego ciasta to już dawno nie jadłam ! Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Paulina Kwiatkowska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
ederlezi, 4 marca 2013 21:05:15

Ciasto wygląda pysznie, chętnie bym spróbowała ;)

Lenka Niki, 4 marca 2013 21:27:00

Wow! Wygląda zabójczo:)

Anonymous, 4 marca 2013 22:14:28

mam pytanie co to ma byc za jogurt?? bo wczesniej w skladnikach nic o nim nie ma a potem pod zdjeciami jest zeby utrzeć z jajkiem. A może chodzi o serek waniliowy?? i jaka gramtura ma być?

Kruszynka, 4 marca 2013 22:24:15

Ja dałam akurat Serduszko orzechowe, bo takie miałam,130 g bodajże to jest, ale polecam wziąć serek typu Danio, to wtedy będzie jeszcze lepsza i bardziej gęsta ta masa ;)

Melania W, 4 marca 2013 23:10:16

Uwielbiam takie ciasta i Twoje przepisy ze zdjęciami :)

Gosia, 5 marca 2013 00:29:24

Wygląda bardzo ciekawie! Jeszcze takiego nie jadłam

Recenzje Kiti, 5 marca 2013 17:48:58

Przepyszne było ;)

Kruszynka, 5 marca 2013 19:33:27

Nie dziwię się ;)

Kruszynka, 5 marca 2013 19:47:23

Dziękuję ;)

Kruszynka, 5 marca 2013 19:50:12

Jak miło ;)

Kruszynka, 5 marca 2013 19:53:26

Warto to zmienić;)

Kruszynka, 5 marca 2013 19:55:03

Cieszę się, że smakowało ;)

Anonymous, 17 marca 2013 16:35:54

Kiedy dodajemy cukier waniliowy i jak robimy lukier?

Kruszynka, 17 marca 2013 16:41:23

Cukier waniliowt dodajemy do ciasta, obojętnie kiedy.A lukier - http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/12/lukier-krolewski.html :)

Anonymous, 17 marca 2013 16:44:47

Dziękuję za szybką odpowiedź. Ciasto właśnie się piecze. Niestety bez cukru waniliowego :( Nie doczytałam też o tym lukrze i nie mam cukru pudru. Czy myślisz, że jak na ostygnięte ciasto wyłożę te gorące orzechy, to się to sklei? Trzeba się jakoś ratować :)

Kruszynka, 17 marca 2013 16:52:14

Proszę spróbować posmarować białkiem, bo bez niczego to się nie będzie trzymało:)Zapraszam do konkursu z ciastem : http://book-and-cooking.blogspot.com/2013/02/konkurs-wiosenny-na-b-zrob-danie-i.html. Zgłoszenia dziś do północy:)

Anonymous, 17 marca 2013 16:59:11

Wiem co zrobię!!! Karmel :) Cukru mi jeszcze zostało i na niego posypię orzeszki. Dziękuję bardzo za przepis. Ciasto zaraz wyciągam. Wygląda smakowicie :)

Kruszynka, 17 marca 2013 21:35:06

O, też fajnie ;)