Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Gnocchi z boczniakami, quiche ze szpinakiem i wędzonym łososiem na ziemniaczanym spodzie, tortille z wieprzowiną carnitas, zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami, curry z cieciorki i słodkich ziemniaków – pięć obiadów zrobionych na bazie trzech podstawowych składników. JTytuł „pięć obiadów z trzech składników” jest trochę przerysowany, bo trudno byłoby wyczarować tyle dań z tak krótkiej listy ingrediencji, choć ze trzy pewnie dałoby się zrobić. Chodzi tu o coś innego, mianowicie o to, żeby ułatwić sobie gotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tortilla, ziemniaki, zapiekanka, zapiekanki, mięso, curry, sosy, makaron, obiad, brokuł, makarony, zapiekanka makaronowa, placki, tarta, kluski, ryż, szpinak, pieczone ziemniaki, zapiekanka ziemniaczana, sos pomidorowy, sałatki, ciasto na pizze, sałatka, ciasto, cukinia, pizza , kanapki, tortellini, dieta, bułki

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.