Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Menu na tydzień: Pięć dań z trzech składników

Gnocchi z boczniakami, quiche ze szpinakiem i wędzonym łososiem na ziemniaczanym spodzie, tortille z wieprzowiną carnitas, zapiekanka makaronowa z mięsem i brokułami, curry z cieciorki i słodkich ziemniaków – pięć obiadów zrobionych na bazie trzech podstawowych składników. JTytuł „pięć obiadów z trzech składników” jest trochę przerysowany, bo trudno byłoby wyczarować tyle dań z tak krótkiej listy ingrediencji, choć ze trzy pewnie dałoby się zrobić. Chodzi tu o coś innego, mianowicie o to, żeby ułatwić sobie gotowani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tortilla, zapiekanka, zapiekanki, makaron, obiad, zapiekanka makaronowa, placki, tarta, ryż, zapiekanka ziemniaczana, sos pomidorowy, sałatki, ciasto na pizze, sałatka, ciasto, cukinia, pizza , kanapki, tortellini, dieta, placki ziemniaczane, szybki obiad, salatka z makaronem, sałatka z ryżem, sałatka z tortellini, sałatka grecka, szybkie ciasto

Inne przepisy z Niedzielny kucharz