Owsiane ciastka z syropem klonowym

Owsiane ciastka z syropem klonowym

Owsiane ciastka z syropem klonowym

Owsiane ciastka, które doskonale się przechowują i spokojnie mogą leżeć w zamkniętym pojemniku nawet przez kilka tygodni. Bardzo kruche i wybornie owsiane. Smak masła i karmelowy posmak wyczuje i doceni każdy. Podczas pieczenia w całym domu pięknie pachnie. Warto upiec z podwójnej porcji i zawsze mieć je pod ręką! Składniki: (na 20 sztuk) 200 g miękkiego masła 150 g cukru trzcinowego 2 żółtka 4 łyżki syropu klonowego (60 g) 200 g mąki pszennej 200 g płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.