Chleb miodowy (na zakwasie)

Chleb miodowy (na zakwasie)

Chleb miodowy (na zakwasie)

Lekko słodkawy chlebek na mące żytniej i orkiszowej z dodatkiem siemienia lnianego i miodu. Dobrze smakuje zarówno na wytrawnie, jak i na słodko, np. z konfiturą. To najwyższa pora, by obudzić z lodówki Twój zakwas! A jeśli go nie masz, koniecznie zajrzyj do tego wpisu- zakwas chlebowy krok po kroku . Powodzenia! Składniki: (na jeden bochenek) Ciasto: 180 g aktywnego zakwasu żytniego 300 ml wody 60 g miodu 10 g soli 250 g mąki żytniej typ 720 100 g mąki orkiszowej jasnej 50 g siemienia lnianego Dodatkowo: masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Nastoletnie Wypiekanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.