3. Bigos z kwaśnej kapusty na mięsie z rosołu

3. Bigos z kwaśnej kapusty na mięsie z rosołu

3. Bigos z kwaśnej kapusty na mięsie z rosołu

Jak przystało na porządną kuchnię- nic zmarnować się nie może. Z gotowania rosołu wołowego zostało mi ok. 0,5 kg mięsa wołowego.  Postanowiłam skorzystać z rady mojej mentorki i ugotować bigos z resztek. Gotowanie z panią Marią stanowi pewne wyzwanie, często brakuje proporcji. Ja do swojego resztkowego bigosu użyłam: 500g mięsa wołowego z rosołu  400g kapusty kiszonej 1 średniej cebuli garści suszonych grzybów (maślaków) 150g mielonej słoniny 1 łyżki mąki   1/2 łyżeczki Maggi  soli, piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Na tropach smaków Maryi Monatowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.